Agenda, Nieuws

Rommelmarkt

De rommelmarkt
zaterdag 9 juli 2016
10.00 uur tot 15.00 uur

In grote lijnen willen we de markt op dezelfde manier organiseren als voorgaande jaren: in de Oranjestraat en iedereen zorgt zelf voor een kraam.

Pop-upveilingen

Ook dit jaar willen we iets nieuws op touw zetten: hadden we vorig jaar een rijdende veiling om extra publiek te trekken, dit jaar proberen we mensen naar de buurt te lokken met pop-upveilingen. De veilingen zijn bedoeld voor spullen die te groot of te kostbaar zijn voor een gewone rommelmarkt.

Een pop-upveiling werkt als volgt: op diverse plekken in de Oranjestraat en de Julianastraat verzamelen we vijf veilingstukken met een bepaald thema: bijvoorbeeld meubels bij nummer 10, schilderijen bij nummer 144 et cetera. Elk half uur wordt voor de veilingmeester bij een van de thema’s een huishoudtrap klaargezet. De veilingmeester klimt op de trap en begint in rap tempo te veilen. Een half uur later is een ander thema aan de beurt.

Elk te veilen voorwerp staat met een klein fotootje beschreven in een catalogus. Er is een commissie die beoordeelt welke voorwerpen in aanmerking komen om mee te doen.

We hebben veel tamtam gemaakt voor dit idee van pop-upveilingen en ook reclame gemaakt voor de voorwerpen in de catalogus. Luister bijvoorbeeld naar het interview met Anja Schuring op radio Drenthe dd 6 juli. De catalogus is klaar, vanavond vanaf 21 uur is deze ook online (nu is concept nog zichtbaar). De pop-upveiling bestaat uit meerdere onderdelen: schilderijen, vazen en schalen, van alles wat. De catalogus ligt ook op 9 juli voor publiek ter inzage bij de veilingspullen zelf.

Wat kost het om mee te doen?

De rommelmarkt is gratis voor buurtbewoners. (Mensen van buiten de wijk betalen € 5,00 stageld)

De veiling is niet gratis. Er moeten advertenties geplaatst worden, affiches geplakt en de catalogus moet betaald. Als je mee wilt doen aan de veiling kost dat € 5,00 per persoon, ongeacht het aantal voorwerpen. (Deelnemers van buiten de wijk betalen € 10,00)

Aanmelden voor de rommelmarkt is nog mogelijk bij Bertie Vos, Oranjestraat 20 (abcvos@hotmail.com) of Anja Schuring, Oranjestraat 29 (06 28759312).

Voor zowel de rommelmarkt als de veiling is een reglement opgesteld.