Bedrijvigheid in de Oranjebuurt, Nieuws

Yogacentrum Asana

Aan de Oranjestraat nr 47 is sinds ruim tien jaar Yogacentrum Asana gevestigd. Daar geeft Henriëtte van der Zee yogalessen op de ruimte zolderverdieping.

Dat doet zij iedere maandag- dinsdag- en donderdagavond en op de woensdagochtend. Daarnaast geeft Henriëtte yogales aan doelgroepen op een aantal plaatsen in Assen. Yoga beoefening is heel populair geworden en haar lessen zijn meestal goed bezocht.

Henriëtte volgde de Yoga docentenopleiding in Bilthoven bij het Saswitha Instituut. Bij hetzelfde instituut volgden zij en haar echtgenoot Ernst ook cursussen ayurvedische kennis, de klassiek Indiase gezondheidsleer. Daarin wordt massage als een waardevol middel beoordeeld om gezond en vitaal te blijven. Henriëtte en Ernst volgden de cursussen in 2002/3, toen hun kinderen nog peutertjes waren.
Behalve voor yoga kunt u bij Asana dus ook terecht voor Ayurvedische massages die zowel door Henriëtte als Ernst gegeven worden (vrouwen worden door vrouwen gemasseerd, mannen door mannen). Daarnaast is Ernst ook nog gespecialiseerd in cranio-sacraal therapie. Een relatief jonge behandelmethode waarbij de cliënt op uiterst kalme wijze in volledige ontspanning en rust kan zijn.

Alle informatie is natuurlijk te vinden op de website:

www.asanayoga.nl. Wees van harte welkom!