Bedrijvigheid in de Oranjebuurt

Kinderopvang de Bereboot

Hallo buren,

Door de buurtvereniging zijn we gevraagd om een stukje over de Bereboot te schrijven voor in de nieuwsbrief.

In 1989 zijn mijn ouders, mijn broer en ik ( Raonah Stoetman) komen wonen in de Prins Hendrikstraat 1a. In het achterhuis kwamen mijn grootouders wonen. Mijn broer en ik gingen naar de Vredeveldschool en daar hielp mijn moeder, Willy Groenhout,  met vele activiteiten. In onze vorige woonplaats werkte mijn moeder op de peuterspeelzaal en daarnaast hielp ze op onze basisschool met vele activiteiten.

Toen wij ouder en zelfstandiger werden is mijn moeder gestart als gastouder, er bleek veel vraag te zijn naar kleinschalige, huiselijke opvang en mijn moeder kreeg meer aanvragen voor kinderen dan zij kon opvangen in onze woonruimte. Mijn grootouders verhuisden naar een seniorenwoning en het achterhuis kwam vrij.  En zo kwam het dat Oppascentrum de Bereboot 23 jaar geleden zijn deuren opende. In de loop van de jaren is de Bereboot gegroeid en inmiddels heten wij: Kinderopvang de Bereboot.  Onze visie om kleinschalige, huiselijke opvang aan te bieden is niet veranderd. Onze groepen en werkwijze zijn hier op gebaseerd.

De Bereboot biedt kinderen van 0 tot 4 jaar een verantwoorde, gezellige en ook huiselijke opvang. Op onze groepen verzorgen wij dagopvang voor kinderen in de leeftijd van acht weken tot vier jaar in verticale groepen. Wij werken met een klein, vast team. De kinderen  zien altijd bekende gezichten wat ze een  gevoel van geborgenheid geeft.

Wij vinden het belangrijk om iedere dag verschillende activiteiten te ondernemen met de kinderen. Door deze activiteiten worden de kinderen gestimuleerd in hun cognitieve en lichamelijke ontwikkeling. Daarom doen we elke dag leuke activiteiten zoals; kleien, spelletjes spelen, puzzelen, zingen en dansen.

Buiten spelen en buiten zijn vinden we heel belangrijk. We spelen elke ochtend en middag buiten ook als het weer niet mee zit. Doordat de Bereboot gevestigd is in de Prins Hendrikstraat zijn we overal vlakbij. We spelen op onze buitenspeelplaatsen maar zijn ook vaak te vinden in de speeltuin van de buurt, de kinderen vinden het daar geweldig!  En in de tuinen van de Oranjestraat zoeken we in de herfst bladeren en kastanjes voor onze werkstukjes en in de Prins Hendrikstraat vinden we beukennootjes.

De Bereboot heeft een gezond voedingsbeleid, we bieden de kinderen lekkere maar gezonde voeding aan. We zorgen dat onze voeding vers, gevarieerd, vezelrijk en vitaminerijk is. Samen eten en drinken is gezellig, maar op De Bereboot bij voorkeur ook gezond! Bovendien is gezond eten en bewegen bevorderlijk voor de ontwikkeling op andere gebieden, zoals het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling. Bewegen is voor kinderen een vanzelfsprekend onderdeel van hun ontwikkeling. Wij begeleiden kinderen daarin door ze te stimuleren en uit te dagen doordat we gevarieerde beweegactiviteiten structureel in ons dagprogramma hebben opgenomen.

Meer informatie over de Bereboot.

Groeten,

De Bereboot